Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

35 Contoh Soal Modals Can, Could, Will dan Would

Modals adalah bagian dari auxiliary verbs.
Modals memiliki beberapa jenis, diantaranya adalah can, could, will dan would.
Masing-masing dari modals tersebut memiliki fungsi dan aturannya masing-masing.
Untuk melatih pemahaman mengenai materi modals can, could, will dan would, berikut beberapa soal latihan tentang modals can, could, will dan would.

Soal terdiri dari 35 nomor dilengkapi kunci jawaban dan dapat di download gratis dalam bentuk PDF.

Untuk penjelasan lengkap mengenai aturan dan fungsi modals Can, Could, Will dan Would dapat diakses pada link berikut:

Aturan Dan Fungsi Modals Will, Would, Can, Could

EXERCISE 1


Circle the Correct Modal in Each Sentence (Can, Can't, Could and Couldn't).

1. We (can - can't - could - couldn't) speak English well because our grandfather is a British.

2. A year ago, Laura (can - can't - could - couldn't) get in contact with her brother because he changed his number.

3. (can - can't - could - couldn't) you join me to go to Lisa's birthday party tomorrow? It'll be fun if we go together.

4. I was smart before. I (can - can't - could - couldn't) do algebra when I was 8 years old.

5. (can - can't - could - couldn't) you play piano for me?

6. Mr. Young  (can - can't - could - couldn't) attend the meeting because he's sick.

7. Naura is wearing glasses. She (can - can't - could - couldn't) see things clearly.

8. Rianti was very busy. She (can - can't - could - couldn't) exercise regularly.

9. The building is close. We (can - can't - could - couldn't) come inside.

10. The rain (can - can't - could - couldn't) be worse this afternoon.



DBI | Latihan Can Could Will Would


EXERCISE 2

Underline the Correct Modal in the Sentence Below (Will, Won't, Would and Would not).

1. I (will -  won't - would - wouldn't) buy new bag if I had enough money.

2. My mom (will -  won't - would - wouldn't) fly to Singapore. She has an invitation to attend. 

3. Ruli and Yuna (will -  won't - would - wouldn't) celebrate their birthday together because it's on the same day.

4. Raisa (will -  won't - would - wouldn't) lend Fay money. Fay never pay back.

5. (will -  won't - would - wouldn't) you like pizza or pasta for dinner?

6. My baby (will -  won't - would - wouldn't) sleep well last night. I'm tired and sleepy now.

7. Dad (will -  won't - would - wouldn't) come home early. He's stuck in traffic jam.

8. I (will -  won't - would - wouldn't) like to eat dessert, please!

9. (will -  won't - would - wouldn't) you mind helping me with my stuff? It's so heavy.

10. I'm tired. I think I (will -  won't - would - wouldn't) go to bed now. 


EXERCISE 3

Choose the most suitable modals for these sentences!

1. Nadhira . . . .  rest well last night. She felt fresh when she woke up.
a. can't
b. can
c. could
d. couldn't

2. When . . . . the  meeting be held?
a. will
b. would
c. can
d. could

3. If I were you, I . . . . . accept his apology.
a. would
b. could
c. will
d. can

4. Gary doesn't speak clearly. I . . . . . hear his voice.
a. can
b. could
c. can't
d. couldn't

5. Januar . . . . . participate in Mathematics competition this year.
a. would
b. can
c. could
d. will

6. Tantri is rich. She . . . . . help us to pay or debt.
a. can't
b. will not
c. can
d. will

7. My daughter . . . . . . make her own bed when she was 10.
a. will
b. will not
c. can
d. could

8. . . . . . you please open the window? It's hot.
a. will
b. will not
c. would
d. would not

9. Mr. Hardy . . . . . . sell his car. He needs money for his son's treatment.
a. can
b. will
c. can't
d. will not

10. Edo broke his leg. He . . . . . walk for now.
a. can
b. can't
c. will
d. will not

11. I regret that I . . . . . . take care of my parents when they were alive.
a. will not
b. would not
c. can't
d. couldn't

12. What . . . . . . you like to have for lunch? Rice or the other?
a. would
b. will
c. can
d. could

13.  . . . . . you pass me the pepper?
a. can
b. will
c. won't
d. can't

14. I . . . . teach at remote area in my town. I feel sympathize with the children there.
a. will not
b. would not
d. will
d. would

15. If Roman trained hard, he . . . . . . win National Taekwondo championship.
a. can
b. could
c. can't
d. couldn't



Terima kasih masih membaca artikel seputar Bahasa Inggris di www.dimensibahasainggris.com dan tidak memilih blog AGC atau blog para pencuri konten. Supaya ilmunya tetap berkah, tetap kunjungi dan dukung blog-blog dengan konten original bukan blog pencuri konten.
Ibarat berbelanja, belilah barang halal di toko atau penjual amanah, bukan dari para penadah barang curian.
Sekian untuk intermezzo ini. Silahkan lanjut ke kunci jawaban berikut.


ANSWER KEY

Sesuai permintaan, berikut kunci jawaban untuk contoh soal latihan di atas.


EXERCISE 1

1. can
2. couldn't
3. can
4. could
5. can
6. can't
7. can't
8. couldn't
9. can't
10. can



EXERCISE 2

1. will
2. will
3. will
4. won't
5. would
6. wouldn't
7. won't
8. would
9. would
10. will



EXERCISE 3

1. C
2. A
3. A
4. C
5. D

6. D
7. D
8. C
9. B
10. B

11. D
12. A
13. A
14. C
15. B



Silahkan download file PDF berisi 35 contoh soal modals can, could will dan would pada link download berikut.



Terima kasih telah membaca artikel di Dimensi Bahasa Inggris.
tetap "Semangat menebar manfaat."

12 comments for "35 Contoh Soal Modals Can, Could, Will dan Would"

Dia rahma July 5, 2019 at 7:38 AM Delete Comment
Sebaiknya disediakan kuncijawaban di bawah
DBI July 22, 2019 at 1:36 PM Delete Comment
terima kasih atas masukannya.
untuk beberapa soal latihan yang teredia di artikel kami masih digunakan sebagai soal latihan test evaluasi oleh para siswa sehingga untuk alasan tertentu kami belum bisa melengkapi dengan kunci jawabannya.

terima kasih telah berkunjung :)
Elisabeth September 3, 2019 at 10:37 AM Delete Comment
Thanks
DBI September 5, 2019 at 10:31 AM Delete Comment
No problem
Unknown November 15, 2019 at 11:46 AM Delete Comment
Bisakah disediakan juga kunci jawaban nya agar lebih mudah bagi kami untuk menentukan jawaban yang benar
Unknown November 15, 2019 at 11:46 AM Delete Comment
Bisakah disediakan juga kunci jawaban nya agar lebih mudah bagi kami untuk menentukan jawaban yang benar
Unknown November 21, 2019 at 6:48 PM Delete Comment
kok gak ad jawaban nya.jadi sya daan tau yg sya jawab betul atau salah
DBI November 22, 2019 at 6:56 PM Delete Comment
Untuk kunci jawaban sudah di share pada akhir postingan, silahkan dicek.
Terima kasih sudah mampir. :)
Penadel February 5, 2020 at 8:49 AM Delete Comment
gak bisa di copy paste ya
Unknown July 12, 2020 at 3:23 PM Delete Comment
Kok exercise 1 yang nomor 7 jawabannya. Mohon bantuannya
Dimensi Bahasa Inggris July 12, 2020 at 8:37 PM Delete Comment
itu hubungan sebab akibat, naura memakai kacamata karena dia tidak bisa melihat benda-benda dengan jelas. disana terlewat kata "because"nya, maafkan.
Dimensi Bahasa Inggris July 12, 2020 at 8:39 PM Delete Comment
sedang dibuatkan file PDFnya, mudah-mudahan bisa segera, akunya masih pak pik pek sama urusan yang lain, maafkan.