CONTOH SOAL DEGREES OF COMPARISON PALING LENGKAP

Setelah selesai membahas materi tentang cara membuat kalimat perbandingan bahasa Inggris (Degrees of Comparison), lalu dilanjut dengan materi Cara Mengidentifikasi Suku Kata (Syllable) Bahasa Inggris dan Cara Mengubah Adjective Menjadi Bentuk Comparative & Superlative.
Postingan ini merupakan bagian ke tiga dari pembahasan materi Degrees of Comparison. Postingan ini berisi berbagai bentuk contoh soal latihan untuk materi Degrees of Comparison.

Sebelum kita mulai mengerjakan soal degrees of comparison, team DBI ingin mengingatkan kembali bagi yang masih bingung tentang materi degrees of comparison silahkan pelajari lagi pada link berikut:

Degrees of Comparison (Perbandingan) Penjelasan Lengkap

Jangan lupa juga sebagai pelengkap materi tersebut pelajari materi berikut:

Cara Mengidentifikasi Suku Kata (Syllable) Bahasa Inggris dan Cara Mengubah Adjective Menjadi Bentuk Comparative & Superlative

Contoh Soal Degrees of Comparison Paling Lengkap


A. Contoh soal pilihan ganda untuk materi Degrees of Comparison


Choose the correct answer for the questions below!

1. Mathematics is the ….. subject for me.
a. difficulter
b. more difficult
c. difficultest
d most difficult


2. My new job is …… than my old job.
a. gooder
b. goodest
c. better
d. best


3. Cheese butter potato chip is not too salty. Salted egg potato chip is very salty. There is …. salt in Cheese butter potato chip and there is …. salt in salted egg potato chip.
a. more - fewer
b. fewer - more
c. less - more
d. more - less


4. Risma and Riri join marathon competition. Risma can run for 5 KM. But Riri gives up earlier than Risma. Risma can run . . . . . . . . . . . . . than Riri.
a. Farrer
b. More far
c. Farther
d. Farthest


5. My brother always ranks first in his class. And so do I. I am . . . . . . . . my brother.
a. As smart as
b. Smarter than
c. Smarter
d. Smartest


6. When it comes to Physics subject, I am …….. in my class because I can’t remember the formulas.
a. worse
b. the worst
c. good
d. the best


7. Analyze these sentences.
Which sentence is the best grammatically?
a. Russia is more larger than USA.
b. My house is bigger then her house.
c. The children are taller than their parents.
d. I am not more smarter than my brother.


8. My school is 3 Km from here, the market is 4 Km from here and the Town Square is 5 Km from here.
Which statement is not true?
a. the school is nearer than the market
b. the market is nearer than the Town Square
c. the school is the nearest
d. the market is the farthest


9. I have 20 books. My teacher has 50 books. I have . . . . . books than my teacher.
The best answer to fill in the blank spaces is . . . . .
a. most
b. little
c. fewer
d. more


10. Dian’s jacket is Rp. 325.000
Andzar’s jacket is Rp. 250.000
Dessy’s jacket is Rp. 275.000
Andzar has the …… jacket among all.
a. most expensive
b. more expensive
c. most cheap
d. cheaper



B. Contoh soal isian pendek untuk materi Degrees of comparison


Fill in blanks by using the most appropriate words in Positive Degree form!

1. My sister got 1st rank. My brother got 1st rank.
    My sister is as ……….. as my brother.

2. I can speak English ad Japanese well.
    My English is as ……….. as my Japanese.

3. Tara is 150 cm. Tata is 150 cm.
    Tara is as ………… as Tata.

4. Ruler A is 30 cm. Ruler B is 30 cm.
    Ruler A is as ………. as ruler B.

5. Danny is a handsome boy. His father is also handsome.
    Danny is as …………….. as his father.

6. I am bad at Mathematics. I am also bad at Physics.
    My Math is as …………. as my Physics.

7. She can’t lift that big box. Her mom also can’t lift it.
    She is as …………… as her mom.

8. My knife is sharp. The chef’s knife is also sharp.
    My knife is as ………….. as the chef’s.

9. Gary doesn’t study regularly. Harry also doesn’t study regularly.
    Gary is as ……………. as Harry.

10. Sinna’s house is not small. Sherina’s house is also not small.
      Sinna’s house is as ……………… as Sherina’s house.



C. Contoh soal mencocokan kata yang paling tepat untuk materi Degrees of Comparison


Choose the correct adjective and make comparisons

1. The mountain is  .........................than the hill.
(big-small)

2.Milk is ........................than carbonated beverage.
(bad-good)

3. I am ..................than my younger sister.
(young-old)

4. An SUV car is ….. than sport car.
(fast-slow)

5. Brad Pitt is .......................than Mr.Bean.
(handsome-ugly)

6. Indonesian area is ......................than Japan.
(large-small)

7. Mount Everest is ....................than the Merapi.
(high-low)

8. The Citarum river is .....................than The Nile.
(long-short)

9. Cotton is .......................than stone.
(light-heavy)

10. Tokyo is ….. than Jakarta.
(empty-crowded)



D. Contoh soal isian pendek untuk materi Degrees of Comparison


Fill in the blanks by using the correct adjective in Superlative form! 

1. The white jasmines are the _________ flower in our garden.

2. The desert is the _________ place. The water level is very low.

3. Lionel Messi is the __________ football player. He has an amazing talent.

4. Anna always ranks 1st in our school. She is the ___________ student.

5. Elephant is the ___________ animal on the land, while whale in the sea.

6. I am the last child of my family. I am the _______.

7. Maya is the __________ girl in our neighborhood. She always smiles and greets everyone.

8. My grandpa is the ____________ family member. 

9. Mathematics is the ____________ lesson for me. I can’t even memorize the multiplication table.

10. Gold is the __________ metal. That’s why it’s so precious.


Semoga bermanfaat.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

5 comments

comments
DBI
September 14, 2019 at 8:44 AM delete

silahkan :) asal tidak direpost. Semoga bermanfaat, terima kasih sudah mampir.

Reply
avatar
October 6, 2019 at 4:19 PM delete

Ada kunci jawabanya engga ya...

Reply
avatar
DBI
October 12, 2019 at 3:26 PM delete

Bagian A
1. D
2. C
3. C
4. C
5. A
6. B
7. C
8. D
9. C
10. C

Bagian B
1. smart
2. good
3. tall
4. long
5. handsome
6. bad
7. weak
8. sharp
9. lazy
10. big

Bagian C
1. bigger
2. better
3. elder
4. slower
5. more handsome
6. larger
7. higher
8. shorter
9. lighter
10. more crowded

Bagian D
1. most beautiful
2. driest
3. best
4. smartest
5. biggest
6. youngest
7. kindest
8. eldest
9. hardest / most difficult
10. most expensive

Reply
avatar