Soal Descriptive Text Describing Animals

Mendeskripsikan hewan juga merupakan salah satu yang dipelajari pada materi descriptive text.
Soal descriptive text describing animals / hewan berikut terdiri dari 40 soal bentuk pilihan ganda dan 10 nomor essay disertai dengan kunci jawaban.


Semoga soal berikut dapat membantu melatih pemahaman tentang descriptive text terutama dalam mendeskripsikan hewan.
Berikut soal descriptive text describing animals / hewan selengkapnya.


Multiple choice test

Choose a, b, c, or d for the right answer!

1. How many legs does a bird have?
a. one
b. two
c. three
d. four


2. Rhinoceros is a . . . . . animal.
a. wild
b. kind
c. pet
d. tame


3. A giraffe has a long . . . . .
a. mouth
b. stomach
c. ears
d. neck


4. Fish live in the . . . . .
a. land
b. water
c. air
d. house


5. This is a

Soal Descriptive Text Describing Animals

 It has black and white color.
a. zebra
b. kangaroo
c. panda
d. cow


6. A . . . . . has beautiful wings.
a. bee
b. fly
c. dragonfly
d. butterfly


7. Monkeys like to eat . . . . .
a. banana
b. grass
c. meat
d. rice


8. Snake is a wild animal. it is . . . . .
a. strong
b. big
c. fly
d. poisonous


9. Tigers live in the . . . . .
a. farm
b. city
c. forest
d. grass


10. Monkeys like to . . . . . on trees.
a. climb
b. walk
c. eat
d. creep


11. Do snakes have limb?
a. Yes, it does
b. Yes, they do
c. No, it doesn't
d. No, they don't


12. . . . . . is the biggest land animal.
a. elephant
b. whale
c. rhinoceros
d. giraffe


13. Crocodile eats . . . . .
a. leaves
b. grass
c. fruit
d. meat


14. Look at this animal

Soal Descriptive Text Describing Animals


It has beautiful . . . . .
a. body
b. fur
c. feather
d. hair


15. A . . . . . can produce milk.
a. bird
b. duck
c. fish
d. cow


Read the text below to answer question no 16 - 19

I want to tell you about my lovely pet. I call him Pompom because it is a Pomerania breed dog.
It is a small dog, only 3 Kg. Pompom's fur color is brownish yellow. It has four legs. it eyes are black. it has white short tail. it has cute paws. I got Pompom from a pet shop when he's one month old. Now he's 2 years old.

Pompom likes to eat sausage. We rarely give him dog's food. It also likes to drink milk. My pet is very cute. It always wait for me at the front door when I come home. It will run and jump to me excitedly. We build him a house, but he likes to sleep on the chair instead. I love my pet very much. I always play with Pompom everyday.

16. What kind of animal is Pompom?
a. a cat
b. a dog
c. a rabbit
d. a pet


17. What is the pet's color?
a. white
b. black
c. yellow
d. brownish yellow


18. How old is the pet?
a. 1 month
b. 2 month
c. 1 year
d. 2 years


19. What is Pompom's favorite food?
a. sausage
b. milk
c. dog food
d. fruit


20. What is the meaning of "pet" in Indonesian?
a. binatang liar
b. binatang ternak
c. binatang jinak
d. binatang peliharaan


21. Goat is a . . . . .
a. mammals
b. reptile
c. aves
d. amphibians


22. Look! The birds . . . . .
a. jump
b. fly
c. walk
d. climb


23. The . . . . . helps farmer to plow the rice fields.
a. sheep
b. cow
c. goat
d. buffalo


24. Frog is . . . . . It can live on land and in water.
a. aves
b. mammals
c. amphibians
d. reptile


25. . . . . . is a strong animal. It help people carry heavy things.
a. pig
b. goat
c. horse
d. sheep


26. Camels live on the . . . . .
a. forest
b. savanna
c. sea
d. desert


Read the text below to answer question no 27 - 33

My uncle is a zoo keeper. His job is to keep a polar bear named Kuma.
Kuma is a kind of bear. It is a mammals. it is very big bear. It is weighing at 680 Kg and height at 2,5 m long.
Kuma has a long neck, small head, short and round ears, short tails and sharp claws. It has 42 teeth. 

Like the other polar bear, Kuma has bubbler (layer of fat) under its skin to make it warm. It may look white but actually has black skin with transparent fur. They looks white because of the reflection of light and it helps polar bear blends with the surrounding.

Kuma is a carnivore. It eats mainly seals. But sometimes other animals like fish or small mammals.
Kuma is a great swimmer. It can swim fast and stay long in a water. Kuma also has good sense of smell. It can smell up to 16 Km away. Most polar bear also has such ability. It helps them to trace their preys.

We can find polar bears in Arctic, in Canada, Alaska, Greenland, Norway and Russia. Kuma origin is from Russia. Kuma moves to zoo when it's 4 month old after its mom was killed by a hunter.
Now, Kuma lives safely and happily in a zoo. The sad news about polar bears is it is almost endanger. Climate change and hunters threats their live.

27. Which one is the physical description of Kuma?
a. It lives in the Arctic
b. It is a carnivor
c. It has long neck, small head, short and round ears and short tail.
d. It is a mammals.


28. What is the function of bubbler under polar bears' skin?
a. to help them blend with surrounding
b. to help them hunt the prey
c. to make them fat
d. to make them warm


29. "Kuma is a carnivore." (paragraph 3) it means, it eats . . . . .
a. meat
b. fruit
c. plant
d. everything


30. What is the real color of polar bears' skin?
a. white
b. black
c. transparent
d. brown


31. Where is the habitat of Polar bears?
a. Arctic
b. Antarctic
c. Pacific
d. Atlantic


32. Why does it look white?
a. because it is a mammals
b. because they live on the snow
c. to make them warm
d. because of the reflection of light


33. "It is almost endangered." The underlined word means . . . . .
a. common
b. dead
c. threatened
d. alive


34. Panda eats . . . . .
a. grass
b. bamboo
c. leaves
d. meat


35. Zebra has . . . . . colors.
a. black and white
b. black and yellow
c. brown and yellow
d. grey and black


36. Cat is a . . . . . animal.
a. wild
b. tame
c. domesticated
d. cattle


37. Elephant is big. It also has a long . . . . .
a. neck
b. ears
c. legs
d. trunk


38. Lion is a . . . . . It eats meat.
a. carnivore
b. herbivore
c. omnivore
d. wild


39. The dog . . . . . to me.
a. meows
b. tweets
c. roars
d. barks


40. Bird has feather, wings and . . . . .
a. mouth
b. beak
c. jaw
d. trunk



Essay

Describe each animal below with your own words.
Tell the physical appearance, characteristics, habitat, food and its uniqueness.

Example:

Soal Descriptive Text Describing Animals


It is a Panda.
It eats bamboo.
It has white and black colors.
It is a wild animal.
It lives on land, especially in China.


Now, let's describe the animals below!

1.
Soal Descriptive Text Describing Animals
. . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . .


2.
Soal Descriptive Text Describing Animals
. . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . .


3.
Soal Descriptive Text Describing Animals
. . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . .


4.
Soal Descriptive Text Describing Animals
. . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . .


5.
Soal Descriptive Text Describing Animals
. . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . .


6.
Soal Descriptive Text Describing Animals
. . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . .


7.
Soal Descriptive Text Describing Animals
. . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . .


8.
Soal Descriptive Text Describing Animals
. . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . .


9.
Soal Descriptive Text Describing Animals
. . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . .


10.
Soal Descriptive Text Describing Animals
. . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . .


Terima kasih masih membaca artikel seputar Bahasa Inggris di www.dimensibahasainggris.com dan tidak memilih blog AGC atau blog para pencuri konten. Supaya ilmunya tetap berkah, tetap kunjungi dan dukung blog-blog dengan konten original bukan blog pencuri konten.
Ibarat berbelanja, belilah barang halal di toko atau penjual amanah, bukan di para penadah barang curian.
Sekian untuk intermezo ini, lanjut ke kunci jawaban di bawah.

Kunci Jawaban

Multiple choice test

1. b
2. a
3. d
4. b
5. c

6. d
7. a
8. d
9. c
10. a

11. d
12. a
13. d
14. c
15. d

16. b
17. d
18. d
19. a
20. d

21. a
22. b
23. d
24. c
25. c

26. d
27. c
28. d
29. a
30. b

31. a
32. d
33. c
34. b
35. a

36. b
37. d
38. a
39. d
40. b

Essay

Jawaban menyesuaikan atau sesuai dengan pertimbangan penilai.


Artikel terkait:

Penjelasan Descriptive Text Paling Mudah Dipahami

Soal Descriptive Text Describing Someone

Soal Ulangan Descriptive Text Pilihan Ganda


Silahkan download soal descriptive text describing animals di atas pada link download berikut.

Download Soal


Thanks for visiting Dimensi Bahasa Inggris.
"Semangat menebar manfaat."

2 Responses to "Soal Descriptive Text Describing Animals"

izzathaqiqifalhum said...

thanks for your questons

DBI said...

never mind

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel