Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Soal Must, Have to dan Should Pilihan Ganda (Modals of Obligation)

Must, Have to dan Should adalah modals yang biasanya digunakan untuk menyatakan obligations atau kewajiban.
Memahami ketiga fungsi berikut aturan penggunaan modals tersebut akan sangat membantu dalam komunikasi kita.


Penjelasan tentang fungsi serta aturan penggunaan must, have to dan should telah dijelaskan dalam artikel berjudul Perbedaan Should, Must, Have to (Fungsi, Aturan dan Contoh Kalimat)

Selanjutnya kita akan menguji pemahaman materi tersebut melalui beberapa soal latihan berikut.

Soal Must, Have to dan Should Pilihan Ganda (Modals of Obligation)


Exercise Of Modals of Obligation


Choose the Best Answer

1. All students . . . . . come to school at 7 a.m.
a. Should
b. Has to
c. Must
d. Have to


2. I think you . . . . . visit my parents this weekend. They say they miss you.
a. Have to
b. Should
c. Don't have to
d. Should not


3. Students . . . . . eat in classroom.
a. Should
b. Shouldn't
c. Mustn't
d. Must


4. Your daughter . . . . . stop eating sweets. It's not good for her health.
a. Should
b. Shouldn't
c. Must
d. Mustn't


5. They . . . . . park here. There is a "NO PARKING" sign.
a. Must not
b. Should
c. Must
d. Should not


6. You have final exams tomorrow. You . . . . study to get a good mark.
a. Should
b. Mustn't 
c. Has to
d.  Must


7. It's a casual event. We . . . . . wear formal dress.
a. Must
b. Should
c. Don't have to
d. Mustn't


8. Keenan is getting married. He . . . . . be very happy. He smiles all day.
a. Must
b. Has to
c. Should
d. Have to


9. We . . . . . collect our project by tomorrow to get A in Biology.
a. Must 
b. Should
c. Mustn't
d. Shouldn't

10. You . . . . . eat more fruits and vegetables for your diet menu.
a. Must
b. Should not
c. Have to
d. Should


11. You look pale. You . . . . . go to clinic.
a. Have to
b. Mustn't
c. Should
d. Must


12. If you go to Paris, you . . . . . visit Eiffel Tower.
a. Must
b. Mustn't
c. Have to
d. Don't have to


13. This porridge is a little bit tasteless. We . . . . . add some salt.
a. Must
b. Should
c. Don't have to
d. Have to


14. The Aglio Olio pasta in that restaurant is amazing. You . . . . . taste it. You'll like it.
a. Have to
b. Should
c. Has to
d. Must


15. We . . . . . believe everything we read on online articles.
a. Mustn't 
b. Shouldn't
c. Should
d. Must


16. I . . . . . come early to the railway station. My train leaves at 5 a.m.
a. Have to
b. Should
c. Has to
d. Must


17. What . . . . . we perform on the Farewell Party?
a. Have to
b. Has to
c. Must
d. Should


18. She . . . . . wake up early because she won't go to school today.
a. Doesn't have to
b. Don't have to
c. Should not
d. Mustn't


19. My son . . . . . go overseas to have an important meeting with his client.
a. Has to
b. Have to
c. Must
d. Should


20. We . . . . . have driving license to drive a car.
a. Must
b. Should
c. Have to
d. Has to


21. You . . . . . tell my secret I have just told you. Keep it dark.
a. Mustn't 
b. Don't have to
c. Shouldn't
d. Doesn't have to


22. The students . . . . . pay more attention to the teacher's explanation.
a. Have to
b. Don't have to
c. Should not
d. Should


23. All visitors . . . . . feed the animals.
a. Mustn't
b. Should not
c. Must
d. Should


24. You . . . . . be burdened on that competition. Just do your best.
a. Should
b. Shouldn't
c. Must
d. Mustn't


25. It's sunny outside. You . . . . . go out and enjoy the weather.
a. Should 
b. Must
c. Have to
d. Has to


26. He . . . . . wash the car. I can do it for him.
a. Doesn't have to
b. Has to
c. Have to
d. Don't have to


27. You . . . . . come to my house if you don't feel well.
a. Doesn't have to
b. Mustn't
c. Don't have to
d. Must


28. I think it's going to be rain this afternoon. You . . . . . bring an umbrella.
a. Must
b. Should
c. Have to
d. Has to


29. My mom says I . . . . . play more with my pet when I am bored.
a. Has to
b. Have to
c. Must
d. Should


30. All female students . . . . . wear make up to school.
a. Don't have to
b. Doesn't have to
c. Mustn't
d. Shouldn't


Untuk soal modals of obligation dalam versi isian pendek silahkan cek pada link berikut:

Soal isian dan pembahasan modals of obligation: must, have to, should


Answer key

Soal must, have to dan should pilihan ganda (modals of obligations)

1. c
2. b
3. c
4. a
5. a


6. a
7. c
8. a
9. a
10. d


11. d
12. a
13. d
14. d
15. b


16. d
17. d
18. a
19. a
20. a


21. a
22. a
23. a
24. b
25. a


26. a
27. c
28. c
29. b
30. c





Baca juga:




Jika teman-teman memerlukan file berisi soal must, have to dan should pilihan ganda di atas, silahkan download pada link download berikut.



Terima kasih telah mengunjungi Dimensi Bahasa Inggris.
tetap "Semangat menebar manfaat."


6 comments for "Soal Must, Have to dan Should Pilihan Ganda (Modals of Obligation)"

Unknown December 14, 2019 at 3:44 PM Delete Comment
TOLONG DIKIRIM BESERTA JAWABANNYA JUGA.
DBI January 23, 2020 at 9:05 AM Delete Comment
You got it.
Unknown August 14, 2020 at 7:49 AM Delete Comment
please send this file, Thank you
Dimensi Bahasa Inggris August 17, 2020 at 9:32 AM Delete Comment
Just hit the download link at the bottom of the page fella, enjoy.
Langsung download aja filenya di bagian bawah artikel.
jefri anggara August 31, 2020 at 7:36 PM Delete Comment
please tell me the key word
DBI September 1, 2020 at 11:12 AM Delete Comment
What key word? The Answer Key is at the end of the article, the download link doesn't need any password.