Soal PTS Bahasa Inggris Kelas VII Semester Genap

Semester genap sudah setengah jalan, mari kita cek dan evaluasi hasil belajar kita selama setengah semester ini dengan mengerjakan soal PTS Bahasa Inggris kelas VII semester genap
Soal berikut terdiri dari 45 soal pilihan ganda dilengkapi kunci jawaban.
Berikut soal PTS Bahasa Inggris kelas VII semester genap selengkapnya.




Multiple choice test

Choose a, b, c, or d for the right answer!

1. The car . . . . fast.
a. is
b. am
c. are
d. does


2. We . . . . . members of scout.
a. am
b. are
c. is
d. do


3. I . . . . . tired.
a. do
b. are
c. is
d. am


4. The teacher . . . . . us clearly.
a. teach
b. teaches
c. teaching
d. teached


5. The baby . . . . .
a. cry
b. cryes
c. cries
d. crying


6. The girls . . . . . well.
a. dance
b. dances
c. dancing
d. danced


7. They . . . . . playing games.
a. enjoy
b. enjoys
c. enjoyed
d. enjoyed


8. My brother . . . . . like coffee.
a. isn't
b. don't
c. doesn't
d. aren't


9. . . . . . they funny?
a. is
b. am
c. are
d. do


10. Sally and Sindy . . . . . like horror movie.
a. don't
b. doesn't
c. aren't
d. isn't


11. Change into negative form of simple present tense
"Bird flies in the sky."
a. Bird does not flies in the sky
b. Bird does not fly in the sky
c. Bird do not flies in the sky
d. Bird do not fly in the sky


12. Change into positive form
"Rudy and Rony are not diligent students."
a. Rudy and Rony is diligent student
b. Rudy and Rony does diligent student
c. Rudy and Rony are diligent students
d. Rudy and Rony do diligent students


13. Change into interrogative form
"You read a romantic novel."
a. Are you read a romantic novel?
b. Does you read a romantic novel?
c. You read a romantic novel?
d. Do you read a romantic novel?


14. Arrange these words into a good sentence
doesn't - a day - Silva - eight - hours - work
a. Doesn't Silva work eight hours a day
b. Silva work doesn't eight hours a day
c. Silva doesn't work eight hours a day
d. Silva doesn't work a day eight hours


15. Arrange these words into a good sentence
is - pretty - Raysa - girl - a
a. Raysa is a pretty girl
b. Raysa is pretty a girl
c. is Raysa a pretty girl
d. a pretty girl is Raysa


16. My mom is a . . . . . person. She always helps others.
a. friendly
b. diligent
c. generous
d. helpful


17. Taylor Swift is so . . . . . Everybody knows this singer.
a. professional
b. famous
c. easy going
d. friendly


18. My grandfather is . . . . . He's 80 years old.
a. young
b. old
c. tall
d. short


19. She is a tall girl. The antonym of the underlined word is . . . . .
a. small
b. long
c. short
d. thin


20. What is the meaning of curly in Bahasa Indonesia?
a. keriting
b. lurus
c. bergelombang
d. kusut


21. What is the meaning of wavy in Bahasa Indonesia?
a. keriting
b. lurus
c. bergelombang
d. kusut


22. Kayla has fair . . . . .
a. nose
b. skin
c. hair
d. face


23. Mimmy has . . . . . hair.
a. slanted
b. pointed
c. black and round
d. long and straight


Read the text below to answer questions no 24 - 27

I have a close friend named Naura. We study at the same school from kindergarten until now in junior high school. 
Naura is a beautiful girl. She is 160 cm tall. She is slim too. Her complexion is fair. Her nose is pointed. She has round face and chubby cheek. Her hair is short and wavy, makes her looks cute. She is a calm girl but cheerful. We laugh a lot.
She is interested in basketball. She cooks and reads in her spare time.
I like her so much because she is a good and loyal friend. She always talks the truth to me. I hope we become friends for a long time.

24. What is the text about?
a. The writer's description
b. The writer's school mates
c. The writer's characteristics
d. The writer's close friend


25. Which of the following statement is correct according to the text?
a. Naura's hobbies are cooking and reading
b. Naura is short
c. Naura's skin is pale
d. Naura is an energetic girl


26. What is the correct physical description of Naura?
a. a short girl with pointed nose and oval face
b. a slim girl with pale skin and round face
c. a tall girl with fair skin and chubby round face
d. a tall girl with fair skin and oval face


27. "She always talks the truth to me." It means, she is a . . . . . person.
a. honest
b. independent
c. friendly
d. loyal


28. Camels live on the . . . . .

Soal PTS Bahasa Inggris Kelas VII Semester Genap

a. forest
b. savanna
c. sea
d. desert


29. Crocodile is . . . . . it can live on land and water.
a. aves
b. mammals
c. amphibians
d. aquatic


30. Elephant has a long . . . . .
a. legs
b. ears
c. neck
d. trunk

Read the text below to answer questions no 31 - 34

I go to the zoo. There I see many kinds of animals. One of the most memorable is a panda named Chichi. It is a female panda. Chichi comes from Sichuan, China. It is a kind of bear. The fur colors are black and white, with black ears and eye patches.
It has big body and short tail. It is about 100 Kg weight and 1.3 m height. This animal is a big eater. It is an omnivore. It eats bamboo and small animals. Chichi can eat 10 - 12 Kg of bamboo a day.
Chichi is very cute. All day, it moves slowly and lazily. It is often eating or sitting in relaxed position, with its hind legs stretched out before them. Chichi is a great tree climber and good swimmer. Sadly, panda is a rare animal and almost endangered.

31. Which one is the physical description of Chichi?
a. the fur colors are black and white
b. it has white ears and eyes.
c. it has big body and long tail
d. it eats bamboo


32. What is the characteristics of panda?
a. it is an energetic animal
b. it is a slow and lazy animal
c. it is a cheerful animal
d. it is a mammals


33. Chichi is omnivore. It means, it eats . . . . .
a. bamboo
b. plant
c. meat
d. both meat and plant


34. Panda is a rare animal. The underlined word similar with . . . . .
a. extinct
b. uncommon
c. ordinary
d. regular


35. This is a part of dolphin body to move its body to swim. What is this?

Soal PTS Bahasa Inggris Kelas VII Semester Genap

a. fin
b. tail
c. blowhole
d. beak


36. The parrot has curved . . . . .

Soal PTS Bahasa Inggris Kelas VII Semester Genap

a. wings
b. body
c. beak
d. mouth


37. Buffalo eats . . . . .
a. fruit
b. seed
c. grass
d. meat


Read the text below to answer questions no 38 - 43

My favorite celebrity is Selena Gomez. Her full name is Selena Marie Gomez. She is an American actress and singer. She was born in 1992. Selena is tall and slim, with 55 Kg weight and 165 cm height. Her natural hair color is dark brown. Sometimes she dye it black, brown, red or other color. 
She has round and dark brown eyes. Her face is round.
Selena has a free spirited personality. She likes travelling. She also makes friends easily. Selena is very professional. That what makes her successful. It inspires me a lot.

38. What is the suitable description of Selena?
a. an unprofessional actress
b. an unsuccessful actress and singer
c. a shy celebrity
d. a free spirited singer


39. How tall is she?
a. 55 Kg
b. 165 cm
c. 1992
d. 165 m


40. How are her eyes?
a. round and dark brown
b. round and black
c. slanted and brown
d. slanted and dark brown


41. What is the color of her hair?
a. black
b. dark brown
c. brown
d. blonde


42. How old is Selena Gomez now in 2020?
a. 25 years old
b. 26 years old
c. 27 years old
d. 28 years old


43. What makes Selena successful according to the text?
a. she is professional
b. she is free spirited
c. she is young
d. she is popular


44. Take a look at the picture below

Soal PTS Bahasa Inggris Kelas VII Semester Genap

The boy has . . . . . hair.
a. long
b. straight
c. wavy
d. curly


45. Take a look at the picture below

Soal PTS Bahasa Inggris Kelas VII Semester Genap

Her nose is . . . . .
a. flat
b. pointed
c. thick
d. tall



Kunci jawaban soal PTS Bahasa Inggris kelas VII semester genap


1. a      16. d    31. a
2. b      17. b    32. b
3. d      18. b    33. d
4. b      19. c    34. b
5. c      20. a    35. a
6. a      21. c    36. c
7. a      22. b    37. c
8. c      23. d    38. d
9. c      24. d    39. b
10. a     25. a    40. a
11. b     26. c    41. b
12. c     27. a    42. c
13. d     28. d    43. a
14. c     29. c    44. d
15. a     30. d    45. b


Artikel terkait:

Soal PTS Bahasa Inggris Kelas 7 Semester Ganjil

Latihan Soal PAS Bahasa Inggris Semester Ganjil Kelas VII


Dimensi Bahasa Inggris
"Semangat menebar manfaat."

0 Response to "Soal PTS Bahasa Inggris Kelas VII Semester Genap"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel