Soal PTS Bahasa Inggris Kelas XI Semester Genap

Paket soal berikut terdiri dari 20 soal pilihan ganda berserta kunci jawabannya.
Soal-soal tersebut diambil dari berbagai materi kelas XI seperti analytical exposition, personal letter, expression used in personal letter dan cause and effect.
Berikut soal PTS Bahasa Inggris kelas XI semester genap selengkapnya.



Multiple choice test

Choose a, b, c, or d for the right answer!

The text below is for question number 1 - 5

Soal PTS Bahasa Inggris Kelas XI Semester Genap


Junk food can be so delicious. Most people like this kind of food. It's tasty, sweet or salty. Who can deny to this temptation? Well, the real question is is junk food really bad for you?

We have all been there when you grab a bag of your favorite snack and you start chomping them down you chomp and you chomp again and suddenly what? The bag is empty. Why junk food can be so completely addictive? Because well, it was designed that way. 

Junk food companies use some pretty sophisticated science-based techniques to keep us chowing down all junk food. And we are trying to hit what they call the Bliss point for a perfect flavor.
That isn't too much or too little and keeps you always wanting more.

The main way that companies manage to keep that flavorful Bliss point is by adding one specific ingredient sugar. They add it to all sorts of foods you might not expect.
White bread, salad dressing, ketchup, barbecue sauce, orange juice, granola bars, and spaghetti sauce just to name a few.

Every year people become more and more aware how bad ingredients like sugar, salt and fat can be when you have too much of it. As a result junk food companies have tried to use less of the bad ingredients that people are looking out for and replace them with other bad but not quite as bad options to make up for the taste.

The process of replacing sugar, salt and fat with other ingredients lets junk food companies sell their snacks as low sugar or low sodium. Making people think that they might be choosing a healthier option. So is junk food actually bad for you? Well, if you're eating lots of it every day, yes it is. And remember if it delicious salty or sugary snack sells itself as low salt or low sugar that doesn't mean it's healthy.
And now you know that junk food really is bad for you no matter how good it tastes.

Adapted from: DreamWorksTV
https://www.youtube.com/watch?v=aOusNCEXFZw


1. What is the argumentative idea of the text about?
A. The junk food is delicious
B. The junk food is good for us
C. The junk food is bad for us
D. The junk food is bad for the writer


2. "we are trying to hit what they call the Bliss point"
The underlined word has similar meaning with . . . . .
A. Ultimate happiness
B. Absolute taste
C. Tasteful
D. Extremely delicious


3. What is the main idea of paragraph 5?
A. Main ingredients for junk food
B. People awareness about junk food
C. Alternative ingredients used by junk food companies
D. Sugar, salt and fat are bad for our healthy


4. What is the correct statement based on the text above?
A. Junk food is not tasty
B. Sugar and sodium make junk food unhealthy
C. Junk food companies use much sugar for their product
D. People is not aware about junk food


5. What is the best title for the text above?
A. The Advantages of Junk Food
B. Is Junk Food Really Bad for You?
C. How Junk Food Is Produced
D. Is Junk Food Delicious?


The text below is for question number 6 - 11

76 Sidomukti
Sukalayu
40123 Bandung

25 Februari 2020
My beloved friend Darla

Hello.

How are you there? Three years have passed so fast. I still have that regret inside. How could I don't. I wasn't there to say good bye to you. We've been a good friend since we were a little kid.
But at the moment when you and your family moved to Japan I wasn't there. 
You know what? I was angry that day. I was so sad to know that you would go.
But then I realize there's nothing I could do. I couldn't hold your back.
I was selfish and naive to think that our friendship was the most important between us.

You deserve to be happy. You have the right to choose what best for you. The fact is even we are separated away, our friendship is never die.
I still care of you. I'm still thinking about you. And I want you to always be my beloved friend.
Words are not enough to erase the pain I have given you but I want to say how sorry I am.

If you are still angry to me, I can understand. I can even forgive myself for what I've done to you.
But deep inside, I expect you to forgive me and let's rebuild our friendship.

よろしくお願いします
Yoroshiku onegaishimasu


Lots of love

Salma

P.S. You can e-mail me at salma_24@gmail.com


6. Who writes the letter?
A. Darla
B. Salma
C. Darla and family
D. Salma and family


7. Where did the writer write the letter?
A. Bandung
B. Japan
C. At the post office
D. At Darla's house


8. When did the writer write the letter?
A. When Darla moves to Japan
B. 3 months after Darla moved to Japan
C. 3 years before her friend left
D. 3 years after her friend left


9. The following statements are correct based on the text above, except . . .
A. Salma lives in Indonesia
B. Darla lives in Japan
C. Darla and Salma are friend
D. Darla and Salma live in the same neighborhood


10. What is the additional note of the letter above?
A. Darla can send an e-mail to Salma
B. Salma can send an e-mail to Darla
C. The letter was sent via e-mail
D. Salma will reply via e-mail


11. What is the letter about?
A. Expressing gratitude
B. Asking for an apology
C. Giving an advice
D. Delivering a bad news


12. The expression below is used to deliver good news.
A. I'm just writing to thank you for . . .
B. I'm sorry that . . .
C. I think you shouldn't . . .
D. I am totally ecstatic to hear about . . .


13. "Have you thought about . . . ?"
That expression is used for . . .
A. Apologizing
B. Asking for help
C. Giving advice
D. Delivering good news


14. The expressions below is used to ask for help except . . .
A. I wonder if you could help me
B. I am very grateful for . . .
C. I hope it's not too much to ask but . . .
D. I wonder if I could ask you a favor. Could you . . . ?


15. This expression is used to deliver bad news.
A. I'm sure you will be happy to hear that . . .
B. I would like to apologize for . . .
C. I hope I don't bother you, but could you do me a favor?
D. I'm sorry but I have to tell you that . . .


16. . . . . . eruption of Merapi. All flight will be postponed until further information.
A. Due to
B. So
C. Therefore
D. In order to


17. The service and the food in the restaurant are impressive and . . . . . satisfactory.
A. unless
B. the reason for
C. hence
D. then


18. The wildfire in Australia spreads all over the country . . . . . . the strong wind and bushfire.
A. so
B. created by
C. therefore
D. in order to


19. Sam finish all of his jobs on Thursday . . . . . . have day off on Friday.
A. in order to
B. due to
C. for this reason
D. because


20. . . . . . . Gita was late this morning, she had to clean the library.
A. Since
B. Therefore
C. As a result
D. Consequently




Artikel terkait:

Soal Bahasa Inggris Kelas 11 PTS (Suggestions, Offers, Opinions)

Soal PAS Bahasa Inggris Kelas 11 Terbaru


Answer key

Soal PTS Bahasa Inggris kelas XI semester genap

1. C
2. A
3. C
4. B
5. B
6. B
7. A
8. D
9. D
10. A
11. B
12. D
13. C 
14. B
15. D
16. A
17. C
18. B
19. A
20. A


Dimensi Bahasa Inggris
"Semangat menebar manfaat"

0 Response to "Soal PTS Bahasa Inggris Kelas XI Semester Genap"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel